LIKE jika anda suka CANTIK

Monday, 24 November 2014

Losyen keluaran Malaysia yang pertama berasaskan kopi


MIRACLE BODY LOTION merupakan losyen keluaran Malaysia yang pertama berasaskan kopi dengan campuran bahan-bahan aktif yang terbukti berkesan.

Miracle Body Lotion adalah produk losyen untuk membakar lemak.

Miracle Body Lotion menggunakan formula yang nyata berbeza berdasarkan kajian sintefik dan yang paling penting sangat berkesan.

Testimoni - KLIK

Sunday, 23 November 2014

Minum air ikut berat badan



    Jangan minum air berlebihan nanti 'seksa' buah pinggang..
    Minum ikut kesesuaian berat badan kita..

    Berat 25kg untuk 1liter air..

    Kalau berat 50kg minum 2liter air..
    Lebih sikit tak apa, ikut aktiviti yang kita lakukan..


    Tapi minum air masak saja tau..
    Baru berat badan cepat turun..

Miracle Body Lotion - TAK panas pijar, sapu malam pagi esok lawas




"BAGUS la lotion tu sebab TAK panas pijar pun...
sekali pakai malam pagi esok dah lawas"


Customer ni pakai sekali dengan SELUAR DALAM KEMPIS PERUT..



Kalau sapu & pakai hari-hari cepat la nampak kempisnya kan..:)

Terima kasih kerana mempercayai produk ini. 

Lepas guna baru percaya..



Info lebih detail - KLIK


3 PETUA ELAK GEMUK

1. MANDI SEBELUM SUBUH
Menurut kajian sains, kandungan gas ozon pada waktu pagi lebih tinggi dari waktu lain. oleh itu, gas ozon ini juga amat penting untuk tubuh badan anda. jika anda mandi sebelum waktu subuh, ia bukan sahaja membersihkan malah memberikan kesegaran dan manfaat untuk tubuh badan anda. antara manfaatnya ialah :

1. Kulit lebih lembut dan halus.
pada waktu pagi selalunya anda akan memasang “water heater” untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilangkan kesejukan. selepas ini, jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata, mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan pada bawah mata. begitu juga dengan kuku, ia akan menjadi lebih sihat, kuat dan tidak mudah retak. kulit pula menjadi lebih lembut dan halus.

2. Melancarkan peredaran darah
jika peredaran darah anda lancar maka tubuh badan anda akan menjadi lebih sihat dan bertenaga. malah anda juga boleh melakukan aktiviti seharian tanpa rasa letih.

3. Meningkatkan kesuburan
kesihatan tubuh badan manusia akan mendapat reaksi yang positif apabila anda mandi pada waktu pagi. ia dapat meningkatkan hormon testosteron pada lelaki dan hormon estrogen untuk wanita.

4. Mengurangkan risiko darah tinggi
untuk anda yang memiliki penyakit darah tinggi, mungkin ini merupakan salah satu cara untuk anda mengurangkan penyakit anda. Insya ALLAH, dengan izin ALLAH, jika ia diamalkan selalu, penyakit anda akan pulih.

5. Mengurangkan tekanan serta tenang
air yang sejuk akan melancarkan kembali peredaran darah setelah lama berbaring. buat anda yang mengalami depresi, inilah cara yang terbaik utk anda menghilangkannya. oleh itu, ubahlah tabiat kpd mandi pagi sebelum subuh.

6. Meningkatkan sel darah putih
mandi dengan air sejuk, ia akan meningkatkan sel darah putih di dalam tubuh badan. apabila sel darah putih banyak, maka daya tahan penyakit dan tubuh badan boleh melawan virus. oleh itu, anda tidak mudah untuk dijangkiti dengan sebarang penyakit.


2. AMALKAN PENGAMBILAN MINYAK ZAITUN

1. Menggalakkan kesihatan jantung
Minyak zaitun adalah sebuah khazanah lemak monotaktepu dan antioksidan yang mengurangkan tahap LDL (buruk) kolesterol. Jadi ia melindungi diri kita terhadap penyakit kardiovaskular dan masalah jantung yang lain. Ia juga menghalang lemak tersumbat dalam arteri dan mengurangkan risiko serangan jantung.

2. Mengurangkan risiko kanser

Minyak zaitun kaya dengan polifenol yang bekerja sebagai antioksidan juga mempunyai ciri-ciri anti-radang. Hasilnya, ia membantu untuk mengurangkan risiko tekanan oksidatif dan keradangan kronik dalam sel-sel. Kajian mendapati, minyak zaitun dapat mengurangkan risiko kanser payudara. Ia juga membantu dalam mengurangkan risiko kanser saluran pernafasan dan saluran penghadaman.

3. Mengawal paras gula dalam darah

Minyak zaitun kaya dengan lemak monotaktepu yang menggalakkan tahap insulin yang sihat. Hasilnya, minyak zaitun membantu untuk mengekalkan paras gula darah. Ia biasanya disyorkan oleh doktor untuk orang yang mengidap penyakit kencing manis jenis 2 dan pesakit diabetes yang mempunyai risiko penyakit jantung.

4. Mempunyai ciri-ciri anti-radang

Seperti yang disebutkan tadi, minyak zaitun mempunyai ciri-ciri anti-radang yang memastikan bahawa membran sel tinggal cecair dan dapat menggerakkan nutrien yang sihat ke dalam sel dan membuang bahan buangan keluar. Ini membantu untuk mengurangkan risiko arthritis dan asma.

5. Membantu untuk mengurangkan lemak

Minyak zaitun tidak mengandungi banyak lemak tepu tetapi ia tidak mengandungi apa-apa jumlah lemak tepu, yang dikenali untuk menambah lapisan dan lapisan lemak yang tidak sihat kepada badan anda. Oleh itu, dengan memasukkan minyak zaitun untuk diet biasa anda, anda boleh kehilangan lemak badan yang berlebihan, walaupun jika anda tidak melakukan aktiviti fizikal yang banyak.

6. Menggalakkan pembentukan tulang yang sihat

Minyak zaitun mempunyai sejumlah besar oleates yang berkhidmat untuk menggalakkan kalsifikasi tulang dan mineral. Hasilnya, ia adalah makanan penting bagi bayi serta orang-orang tua, yang mengalami osteoporosis.

7. Menggalakkan kebolehan kognitif

Kajian mendedahkan, minyak zaitun mempunyai keupayaan untuk menggalakkan perkembangan otak. Ia juga telah mendapati bahawa tempat di mana orang membuat minyak zaitun, kurang cenderung untuk mempunyai demensia.

8. Membantu sistem penghadaman

Minyak zaitun dikenali untuk mengubati ulser, sembelit dan jangkitan dalam saluran penghadaman. Ciri-ciri anti-radang yang membantu dalam menyembuhkan isu pundi hempedu dan jangkitan saluran kencing juga.

9. Melambatkan proses penuaan

Minyak zaitun kaya dengan antioksidan seperti vitamin E dan K. Ia juga mempunyai polifenol yang melambatkan proses penuaan. Asid lemak menjadikannya arteri lembut dan meningkatkan kelembapan kulit. Oleh itu, ia sering dirujuk sebagai ‘minyak kecantikan’.

10. Meningkatkan imuniti badan

Minyak zaitun mempunyai ciri-ciri anti-radang yang membantu melindungi tubuh daripada jangkitan dan menggalakkan penyembuhan tisu. Akibatnya, orang-orang yang mempunyai minyak zaitun secara tetap dikatakan mempunyai kuasa imuniti yang lebih tinggi


3.KURANGKAN PENGAMBILAN MINYAK TEPU


1. Kurangkan makan daging merah.
Daging terutamanya bahagian berlemak seperti tulang rusuk dan bacon mengandungi lemak tepu yang sangat tinggi. Gantikan daging, bacon dan sosej dengan ayam tanpa lemak. Berhati-hati dengan bahagian ayam yang anda makan. Daging ayam seperti di bahagian peha dan kepak adalah lebih banyak kandungan lemak berbanding dengan daging putih di bahagian dada ayam.

2Gunakan lebih banyak minyak zaitun di dalam masakan.
Minyak zaitun mengandungi lemak tak tepu – polyunsaturated and monounsaturated; yang mana boleh membantu menurunkan kadar kolesterol serta boleh menggantikan lemak tepu dalam masakan anda.

3. Ketahui berapa jumlah lemak yang anda perlukan setiap hari.
Bagi mereka yang mengamalkan 2000 kalori diet, wanita tidak boleh mengambil melebihi 18 gram lemak tepu manakala bagi lelaki tidak boleh melebihi 20 gram lemak tepu. Anda digalakkan makan separuh dada ayam tanpa kulit yang hanya menyumbang 2 gram lemak tepu ke dalam tubuh badan anda.

4. Elakkan makanan beku.
Kebanyakan makanan yang dibekukan ini mengandungi kandungan lemak tepu yang sangat tinggi.

5.Panggang daging yang anda ingin makan.
Jika anda menggoreng sepotong daging, daging itu akan digoreng dengan lemaknya sendiri. Daging tersebut akan menyerap semula lemak dan minyak yang digunakan untuk menggoreng. Sebaliknya, apabila anda memanggang daging, lemak pada daging tersebut akan mengalir keluar dan tidak akan diserap semula.

6.Tambahkan suplemen Omega-3 ke dalam diet harian anda.
Omega-3 adalah sejenis asid lemak yang baik untuk tubuh badan anda yang membantu ‘melawan’ lemak tepu dan kolesterol yang ‘jahat’. Selain itu, Omega-3 ini juga membantu mengawal keradangan di dalam badan, menguatkan jantung, membantu penglihatan yang baik, serta boleh meningkatkan mood anda. Omega-3 ini boleh didapatkan dari sumber beberapa jenis ikan seperti salmon, ikan kembung, tuna, dan sardin. Anda juga boleh membeli kapsul supplemen Omega-3 di pelbagai farmasi dan klinik.

7.Kurangkan pengambilan harian produk tenusu.
Keju mengandungi lemak tepu yang sangat tinggi, sama seperti susu lemak penuh. Apabila anda ingin menggunakan keju dalam makanan, pilih keju yang berasaskan susu rendah lemak. Kepada penggemar air susu pula, cuba beralih kepada susu tepung dari susu lemak penuh.

P/S: Jangan sekali-kali membuang semua lemak dari pemakanan harian anda. Otak dan beberapa organ di dalam badan anda memerlukan sejumlah lemak untuk berfungsi dengan baik.


Thursday, 20 November 2014

Tuesday, 18 November 2014

Testimoni Pelanggan dari FB / Fan Page

Page:

FB:

Untuk terus membeli - KLIK

************************************************


"Bengkung Mama dah sampai, tunggu masa nak pakai je"
(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)

************************************************


"Memang best pakai, nanti nak repeat order beli untuk mak"
(Pengguna Seluar Dalam Kempis Perut)

************************************************



"Barang dah sampai, cepatnya..hari ni dah pakai pun"
(Pengguna Korset Ayus Ultraslim)

************************************************



"Saya tengah menggunakannya..cantik, menarik dan menawan.
Terima Kasih Bengkung Mama"
(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)

************************************************



"Memang TERBAIK!! Best sangat, senang pakai, sangat berkualiti..
Selesa..perut buncit tak nampak dah"
(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)

************************************************


(Pengguna 1 Set Bengkung Mama Pinggang + Korset Ayus Ultraslim)

************************************************


(Pengguna 1 Set Bengkung Mama + Miracle Body Lotion)

************************************************


(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)

************************************************


"Selesa dan mudah...akan repeat order lagi"
(Pengguna Korset Ayus Ultraslim)

************************************************


(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)

************************************************


"Senang nak pakai, jimat masa"
(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)

************************************************


"Lega ada bengkung zap zap ni, tak la susah masa berpantang nanti"
(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)

************************************************



(Pengguna Korset Ayus Ultraslim)

************************************************


(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)

************************************************


"Sangat selesa dan senang pakai sendiri..Recommended untuk ibu2 berpantang"
(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)

************************************************


(Pengguna Korset Ayus Ultraslim)

************************************************


"Korset ke 3 dah sampai, tak sabar nak pakai...
6XL ke 3XL"
(Pengguna Korset Ayus Ultraslim)

************************************************


 "Selesa sangat pakai, tersorok terus semua lemak kiri kanan atas bawah"
(Pengguna Korset Ayus Ultraslim)

************************************************



(Pengguna Korset Ayus Ultraslim)

************************************************


"Sangat selesa"
(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)

************************************************



(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)

************************************************


"Kualiti bagus, nanti pantang boleh pakai"
(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)

************************************************


"Memang best, selesa..kualiti sama macam yang mahal yang harga 3k++ tu"
(Pengguna Korset Ayus Ultraslim)

************************************************


"Memang best la pakai rasa macam tak pakai korset, material berkualiti
dan ringan di badan bila pakai sama macam yang mahal, Bengkung Mama pun terbaik"
(Pengguna Korset Ayus Ultraslim & 1 Set Bengkung Mama)

************************************************



"Bengkung nia amat sesuai nak pakai masa pantang sendirian
sebab tak perlu bantuan sesiapa"
(Pengguna 1 Set Bengkung Mama)



Saturday, 15 November 2014

Khasiat Timun Membantu Dalam Penurunan berat badan



Khasiat Timun Membantu Dalam Penurunan berat badan dan Penghadaman.

Disebabkan kandungan air yang tinggi dan kalori yang rendah, timun adalah sumber yang ideal untuk orang-orang yang ingin menurunkan berat badan.

Gunakan timun dalam sup dan salad anda.
Boleh juga dijadikan makanan ringan kegemaran anda, anda boleh makan potongan timun yang dicicah dengan yogurt rendah lemak.