NAK CANTIK? LIKE!

Friday, 25 December 2015

SAKIT PINGGANG? SAKIT BELAKANG? LELAKI PUN BOLEH PAKAI BENGKUNG




Sebab utama kenapa perlu berbengkung:-


✔ Bengkung berfungsi untuk mengelakkan angin masuk ke dalam urat dan juga perut. 
Angin yang tidak elok pula dikeluarkan dengan menyapu
barut sebelum memakai bengkung.

✔ Bengkung yang dipakai ketat dan kemas dapat mengempiskan perut
dan mengawal pemakanan semasa berpantang.

✔Postur badan juga akan sentiasa tegak walaupun semasa menyusu badan
dan juga memberikan sokongan kepada tulang belakang.
.

Whatsapp +6019-9086382 untuk info selanjutnya..


BENGKUNG MODEN TERBAIK - KLIK
LOSYEN HANGAT YANG MENCAIRKAN LEMAK - KLIK


😊

Wednesday, 23 December 2015

KHAS UNTUK YANG ADA SEMANGAT NAK KURUS MACAM NI




Tips terbaik dari Puan Idah.

"Sejak guna MBL pinggang saya boleh muat baju kain baju lama..baju 2010..kawan2 tempat kerja tegur mcm mn boleh kecik?

Tudung lycra yg pakai sarong tu tak ketat.sbb saya sapu lebihan MBL kat perut saya sapu pada dagu..tepi tulang pipi.muka tak nampak bulat.panjang btk muka.terima kasih.

Tudung lycra yg ketat kat muka dah longgar..saya suka sgt.
Saya juga control makan.lama tak mkn susu pekat.ambil gula sikit sahaja. nasi sepinggan sekali sehari.ini semua membantu.

Saya sapu tepi pipi sikit je.yang lebih sapu di perut.sebab panas.saya brsungguh2 tanpa jemu.
Kakak saya tengah cuba MBL.baru start sebab dia tengok saya kurus sikit."
💖💖💖💖💖

Terima kasih Puan Idah
😉😊
💖💖💖💖
Info lanjut, whatsapp +6019-9086382

LOSYEN BAKAR LEMAK BERKESAN - KLIK

Sunday, 20 December 2015

SUAMI YANG GUNA, SELUAR LAMA DAH BOLEH PAKAI.



.
Lelaki pun boleh guna.
Cara guna, sapu je hari2 pagi dan malam.
Tiada lagi masalah seluar 'sangkut' di perut.
.
Tidak berminyak.
Tidak melekit.
Bau wangi macam bedak.
Ada rasa panas tapi tidak memeritkan kulit.
.
Whatsapp +6019-9086382 untuk tahu lebih lanjut tentang Miracle Body Lotion.

LOSYEN PELANGSING TERBAIK - KLIK

Thursday, 17 December 2015

SELUAR DALAM KEMPIS PERUT





MEMBANTU MENGEMPISKAN PERUT

MERAMPINGKAN PINGGANG


-Fabrik Spandex yang berkualiti
-Seluar dalam hingga ke paras bawah dada
-Bertulang di bahagian atas untuk membentuk postur badan lebih menarik


-Tulang besi yang lembut dan mudah lentur supaya mudah untuk dibuka dan pakai semula.

-Serap peluh dan tidak panas



SESUAI UNTUK -

- yang mempunyai masalah perut buncit dan punggung 'jatuh'

- yang tak nak pakai korset / bengkung
- yang baru nak belajar pakai korset / bengkung
- yang agak malas nak pakai girdle / korset 

- ibu menyusu yang nak menyusu badan di public tapi tak nak bagi nampak perut



*Kain diperbuat dari nylon 85% & spandex 15%,
bahagian dalam (warna kelabu tu) dari 100% bamboo fiber

*Bahagian atas besi boleh lentur, tidak menyakitkan 
(tips - jika rendah, mungkin akan terlebih di bahagian atas,
jadi pastikan bahagian atas berada di bawah bra)


*****************************************************************

Terdapat 2 pilihan warna (Hitam & Coklat cerah) & 2 saiz





*****************************************************************


*****************************************************************


*****************************************************************

Di antara Testimoni Pelanggan:

Best pakai & selesa














*****************************************************************

Boleh cover 'spare tyre'



*****************************************************************
Perut pun kempis


*****************************************************************



Banyak lagi Testimoni lain - KLIK

 *****************************************************************



WOW! 3 hari HILANG 1 INCI?

 *****************************************************************

Ada 2 saiz pilihan:


SAIZ (Ukur Lilit Pinggang):
M / L > 63-79 cm (24-31 inci) 
XL / XXL > 80-89 cm (32-35 inci)

Nak saiz apa?

Whatsapp 'SDKP' +6019-9086382


Sunday, 13 December 2015

10 Tips Kurus Semasa Makan Kenduri




Azam nak kurus tapi terhalang sebab hujung tahun banyak kenduri.


Oh kenduri bukan penghalang untuk kurus ya?

Jangan cari alasan.

Jemputan wajib dipenuhi tapi misi menurunkan berat badan juga

boleh diteruskan  walaupun hadir kenduri kendara.


Ada beberapa Tips Kurus Semasa Makan Kenduri.

Semoga bermanfaat ya!

=========================================

1. Jangan Skip Sarapan pagi.

Mentang2 tengahari nak makan kenduri,

skip sarapan atas sebab tengahari nak makan lagi.

Ingat! Skip Sarapan boleh menggemukkan anda tau.

=========================================

2. Jika kenduri itu agak jauh dari rumah anda pastikan

alas perut dulu sebelum pergi kenduri.

Ambil snek ringan seperti buah atau roti gandum supaya tidak terlalu lapar. 

=========================================

3. Ikut portion makanan seimbang.
Jangan makan macam tak makan 10 tahun ya.

=========================================

4. Pilih nasi putih jika ada pilihan selain nasi minyak.

=========================================

5. Elakkan makan daging, pilih hidangan ayam
dan sedikit kuah.

=========================================

6. Penuhkan pinggan dengan sayur dan buah..

makan ini dulu sebelum makan nasi.

=========================================

7. Elakkan minum air manis.

Untuk lebih selamat bawa air mineral dalam
botol kecil dan simpan dalam handbag
kalau tempat kenduri tak sediakan air mineral. 

=========================================

8. Elakkan makan dessert yang manis.

Jika teringin ambil pada kuantiti yg sedikit atau berkongsi.

=========================================

9. Jika terdapat lebih dari 1 kenduri pada hari yang sama,

makan sedikit untuk setiap kenduri dan kurangkan nasi. 

=========================================

10. Makan perlahan2 dan enjoy makanan anda.

Otak kita ambil masa 20 minit
untuk beritahu kita sudah kenyang. 

=========================================

Tak salah sekali sekala menjamu selera.
Tapi diet kena balance.

Selamat Makan Kenduri!!!

=========================================

Tips Kempis Perut ---> KLIK

Wednesday, 25 November 2015

SQUAT - Senaman mantapkan punggung & kecilkan peha



Tahukah Anda?

Kebanyakan wanita di Malaysia, bekerja di pejabat sambil duduk
dalam tempoh yang lama sehingga melebihi 3 jam?

Duduk dalam tempoh yang lama inilah yang menyebabkan
peha dan pinggul menjadi tempat pengumpulan lemak.

Salah satu cara yang paling berkesan untuk mengelakkan
kejadian ini ialah dengan bangun dari tempat duduk dan
berjalan mundar mandir seketika.

Kalau nak lebih berkesan lagi, kita boleh buat latihan SQUAT.

Alaaa... yang mula-mula kita buat dengan
cara berdiri betul dan bertinggung sekejap tu... tahu kan?

Buat je dalam 5 kali..Tak sampai seminit pun buat aktiviti tu.
Buat je kat tepi meja tu, takdenye orang perasan...hehe


LOSYEN KURUS BERKESAN - KLIK


Saturday, 21 November 2015

Sebelum pakai 34.5, lepas pakai jadi 33



"Tak bergulung, grip..kain pun best"

"Sebelum pakai 34.5, lepas pakai jadi 33"...


Ada saiz dan 2 warna pilihan..

SELUAR PELANGSING BERKESAN - KLIK

Wednesday, 18 November 2015

DAH GUNA PRODUK INI... MEMANG BEST LOTION TU..




Berbengkung akan membantu keadaan fizikal tubuh agar
rapat dan kembali seperti sebelum mengandung.

Kami mencadangkan agar anda mulakan berbengkung dengan
Bengkung Mama Ayus bersama Miracle Body Lotion
yang sudah pastinya ringkas dan mudah.

CARA ORDER - WHATSAPP +6019-9086382
BENGKUNG DALAM PANTANG BERKUALITI - KLIK
LOSYEN BAKAR LEMAK - KLIK



Sunday, 15 November 2015

7 HARI SAPU, SELUAR SUDAH TIDAK KETAT LAGI


Dengan syarat konsisten sapu 2x sehari setiap hari siang malam..
Baru boleh dapat kesan power..
😃👍
Lepas ni confirm bukan seluar je longgar, baju pun sama..
Selain peha, boleh sapu kat perut, lengan dan pinggul..
Sapu harini, tunggu result seminggu lagi..
Best best..

CARA ORDER - WHATSAPP +6019-9086382

LOSYEN PELANGSING BERKESAN - KLIK



Friday, 13 November 2015

Makanan penentu kesihatan


"Makanan yg dimakan wanita semasa muda menentukan
KESIHATAN anak yang bakal mereka lahirkan.

Jom audit.

Cuba kaji pemakanan pesakit kanser pada dewasa dan
kanak kanak dan lihat banyak mana sayur dan buah-buahan
dimakan oleh mereka dan ibu mereka.

Pemakanan wanita sebelum mengandung amat penting utk
KESIHATAN bayi apa lagi semasa mengandung.

Hentikan semua makanan di proses dan amalkan makanan nutrisi tinggi."

-PROF DR MUHAYA-

BENGKUNG TERBAIK UNTUK IBU DALAM PANTANG - KLIK

Wednesday, 11 November 2015

FABRIK LEMBUT & BERKUALITI




BESTNYA
.
✔tidak menyakitkan sepanjang pemakaian
✔material berkualiti, selesa dan tidak panas
✔lelaki pun boleh pakai
✔boleh pakai bila2 masa walaupun dah habis pantang
.
Mudahnya dengan Bengkung Mama ni..
Nekad untuk pakai hari2..
Jika anda dalam pantang, perubahan ketara akan dapat
dilihat sebelum habis tempoh berpantang.
.
Hanya zap2 sahaja.
Tak perlu nak lilit berjam2.
.
Jom dapatkan sekarang.
Whatsapp 'BM' ke +6019-9086382

BENGKUNG BERPANTANG TERBAIK- KLIK

Friday, 6 November 2015

SET BERSALIN INI MEMUDAHKAN SAYA




.
✔Bengkung Mama lagi BEST.
.
✔MBL terasa panas je. Best la, darah lagi lancar keluar.
.
Tambah2 lagi dalam berpantang, sangat2 memerlukan set ini.
.
Saya yakin ianya dapat membantu memudahkan urusan ibu2 dalam berpantang.
.
Detail untuk Set mudah ini boleh whatsapp +6019-9086382.


Miracle Body Lotion - KLIK
Bengkung Mama Ayus - KLIK
Terapi Mandian Herba - KLIK


Wednesday, 4 November 2015

Set Bengkung TERBAIK



Miracle Body Lotion - BEST SANGAT!

Bengkung Mama - SELESA!



PILIHAN KOMBINASI TERBAIK 3 IN 1..

✔Membantu ibu2 mendapatkan bentuk badan kembali seperti anak dara..
✔Bengkung Mama ini mudah dan sangat berbaloi kerana memudahkan ibu2 meneruskan pemakaian walaupun dah habis tempoh berpantang..
✔Bengkung boleh pakai bila2 masa bersama Miracle Body Lotion.

P/S: Jika konsisten dalam penggunaan, hasilnya boleh dilihat tak sampai sebulan..
Whatsapp +6019-9086382 untuk dapatkan Set Bengkung terbaik ini..

MIRACLE BODY LOTION - KLIK
BENGKUNG MAMA AYUS - KLIK

Monday, 2 November 2015

Perubahan nampak di perut dan peha



Macam2 produk dah try..
Tapi tak menjadi..
😞
Perut buncit...peha bergesel..
Terutama sekali selepas melahirkan anak..


Customer ni tak nak pakai korset..
Jadi dia cuba pakai seluar dalam yang tinggi sampai bawah dada ni
bersama dengan Miracle Body Lotion..


Cepat je nampak kesan..terutama di perut dan peha...
berat pun makin turun..


Untuk cara pembelian, Whatsapp +6019-9086382

SELUAR DALAM KEMPIS PERUT - KLIK
MIRACLE BODY LOTION - KLIK



Saturday, 31 October 2015

KENALI JENIS-JENIS GEMUK




1. Gemuk Air ( ni paling cepat turun klu diet)
-Badan menggelember dan lembik kerana air yang tak diperlukan (toksin) berlebihan 

-Cepat letih dan mengah apabila melakukan aktiviti harian 

-Bahu agak jatuh apabila berdiri 

-Sekiranya timbang di waktu pagi dan malam dan terdapat perubahan 1-2 kilogram kurang atau lebih antara tanda anda gemuk air kerana pengumpulan air dalam tubuh 

-Kebanyakan jenis gemuk air adalah dan golongan anak dara,
wanita belum berkahwin atau yang baru selepas melahirkan anak.


=============

2. Gemuk Angin (pertengahan kalau diet)
-Angin terlalu banyak terperangkap dalam tubuh, 
menyebabkan sukar/kerap untuk sendawa atau kentut 

-Mudah kena sakit kepala/migrain/loya tekak/sebu perut


=============

3. Gemuk Daging (perlukan diet yang konsisten)

-Kebanyakan yang mempunyai gemuk jenis daging kurang makan sayur/buah-buahan 

-Berangka besar dan suka makanan berkarbohidrat tinggi 

-Kulit tebal dan badan agak berat dan pejal (susah nak cubit lengan kerana tebal) 

-Cepat letih dan penurunan jenis gemuk ini adalah
yang paling lambat sekali berbanding jenis gemuk yang lain kerana
lemak di dalam tubuh sudah menjadi "tepu dan bersebati bersama daging 

-Ramai golongan ini adalah daripada yang sejak kecil 
bertubuh badan agak 'sihat/besar' dan ia mengambil masa yang agak lama untuk dibuang

Amalkan cara hidup sihat